xolox

Оксикодон хидрохлорид / ацетаминофен излага пациентите на риск от пристрастяване, злоупотреба или злоупотреба. Това може да доведе до предозиране и / или смърт. Оценявайте този риск при всички пациенти преди употреба и редовно след това проверявайте. Може да възникне респираторна депресия, която може да бъде животозастрашаваща или тежка. Препоръчвайте пациентите да преглъщат таблетки с удължено освобождаване на оксикодон хидрохлорид / ацетаминофен и да наблюдават внимателно по време на започване и с увеличаване на дозата. Фаталните свръхдози на оксикодон могат да настъпят при случайно поглъщане, особено при деца. Продължителната употреба по време на бременност може да доведе до неонатален синдром на отнемане на опиоиди. Ако при бременна жена се изисква продължителна употреба, консултирайте пациента за риска за плода (таблетки с удължено освобождаване). Оксикодон хидрохлорид / ацетаминофен съдържа ацетаминофен, който, както се свързва с остра чернодробна недостатъчност, понякога води до чернодробна трансплантация и смърт. Повечето от тези случаи са свързани с употребата на дози на ацетаминофен, по-големи от дневния лимит, и с употребата на повече от 1 продукт, съдържащ ацетаминофен.

Използва за Xolox

Терапевтичен клас: Комбинация опиоид / ацетаминофен

Химически клас: оксикодон

Ацетаминофен се използва за облекчаване на болката и намаляване на температурата при пациентите. Той не се формира навик, когато се взема дълго време. Ацетаминофенът може да причини други нежелани реакции, когато се приема в големи дози, включително увреждане на черния дроб.

Оксикодон принадлежи към групата лекарства, наречени наркотични аналгетици (болкоуспокояващи лекарства). Той действа върху централната нервна система (ЦНС), за да облекчи болката.

Когато оксикодон се използва дълго време, той може да стане навик-образуващ, причинявайки умствена или физическа зависимост. Въпреки това, хората, които продължават болката, не трябва да оставят страха от зависимост да ги предпазват от употребата на наркотици, за да облекчат болката си. Не е вероятно да възникне психическа зависимост (пристрастяване), когато се използват наркотици за тази цел. Физическата зависимост може да доведе до нежелани реакции при отнемане, ако лечението спира изведнъж. Обаче, тежките нежелани реакции при отнемане обикновено могат да бъдат предотвратени чрез постепенно намаляване на дозата за период от време, преди лечението да се спре напълно.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Преди да използвате Xolox

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на комбинацията оксикодон и ацетаминофен при педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на разтворите и таблетките от оксикодон и ацетаминофен при пациенти в старческа възраст. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да имат бъбречни или чернодробни проблеми, свързани с възрастта, което може да изисква повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, приемащи това лекарство.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на оксикодон и ацетаминофен капсули в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи оксикодон и ацетаминофен. Той може да не е специфичен за Xolox. Моля, прочетете внимателно.

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Това е особено важно за пациенти в старческа възраст, които могат да бъдат по-чувствителни към ефектите на болкоуспокояващи лекарства. Ако прекалено много от това лекарство се приема дълго време, то може да стане навик и да причини психическа или физическа зависимост. Също така, големи количества ацетаминофен могат да причинят увреждане на черния дроб, ако се приемат дълго време.

Това лекарство трябва да съдържа Ръководство за медикаменти. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Може да приемате това лекарство със или без храна.

Измерете оралната течност като използвате чашата за пациента, която се доставя с опаковката.

Правилно използване на оксикодон и ацетаминофен

Поглъщайте таблетката с удължено освобождаване цялото с вода. Не разтрошавайте, разчупвайте, дъвчете го или го разтваряйте. Не пресувайте, лижете или намокрете таблетката, преди да я поставите в устата си. Не давайте това лекарство чрез хранене с епруветки.

Посъветвайте се с Вашия лекар преди да промените дозираните форми (напр. Капсули, таблетки с удължено освобождаване, таблетки). Тези форми са много различни един от друг.

Това комбинирано лекарство съдържа ацетаминофен (Tylenol®). Внимателно проверете етикетите на всички други лекарства, които използвате, тъй като те могат да съдържат и ацетаминофен. Не е безопасно да използвате повече от 4 грама (4000 милиграма) ацетаминофен в един ден (24 часа).

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Предпазни мерки при използване на Xolox

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Промийте всички неизползвани капсули, течности или таблетки надолу по тоалетната.

Много важно е Вашият лекар да проверява напредъка Ви, докато приемате това лекарство. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го приемате.

Това противоречи на закона и опасно за всеки друг да използва вашето лекарство. Пазете неизползваните таблетки на безопасно и сигурно място. Хората, които са пристрастени към наркотици, може да искат да откраднат това лекарство.

Това лекарство ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които могат да Ви направят сънлив или по-малко бдителни). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или лекарства за алергии или настинки, седативи, успокоителни средства или лекарства за сън, други медикаменти за болкоуспокояващи или наркотици, лекарства за гърчове или барбитурати, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Също така може да има по-голям риск от увреждане на черния дроб, ако пиете три или повече алкохолни напитки, докато приемате ацетаминофен. Не пийте алкохолни напитки и посъветвайте се с Вашия лекар, преди да приемате някое от тези лекарства, докато приемате това лекарство.

Това лекарство може да бъде навик. Ако смятате, че лекарството не работи, не използвайте повече от предписаната от Вас доза. Посъветвайте се с Вашия лекар за инструкции.

Xolox странични ефекти

Xolox (ацетаминофен / оксикодон)

Не използвайте Xartermis ™ XR, ако сте използвали МАО инхибитор през последните 14 дни. Използването на тези лекарства заедно може да причини сериозни нежелани реакции.

Замаяност, замаяност или припадък може да се появи, когато се изправите изведнъж от легнало или седнало положение. Повдигането бавно може да помогне да се намали този проблем. Също така, леглото за известно време може да облекчи замаяността или замайването.

Това лекарство може да ви замаяе, да ви събуди или да заспите. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да използвате машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако сте замаяни или не сте бдителни.

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате болка или нежност в горния стомах, бледо изпражнения, тъмна урина, загуба на апетит, гадене, необичайна умора или слабост, жълти очи или кожа. Това може да са симптоми на сериозен чернодробен проблем.

При това лекарство могат да настъпят сериозни кожни реакции. Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате мехури, пилинг или напукана кожа, червени кожни лезии, тежко акне или кожен обрив, рани или язви по кожата или треска или студени тръпки, докато използвате това лекарство.

Това лекарство може да причини сериозни алергични реакции, включително анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Незабавно потърсете лекаря си, ако имате обрив, сърбеж, дрезгавост, затруднено дишане, неприятности при поглъщане или оток на ръцете, лицето или устата, докато използвате това лекарство.

Използването на наркотици за дълго време може да доведе до тежка запек. За да предотвратите това, Вашият лекар може да ви насочи да вземате лаксативи, да пиете много течности или да увеличите количеството фибри в диетата си. Не забравяйте да следвате внимателно указанията, защото продължаващият запек може да доведе до по-сериозни проблеми.

Ако сте използвали това лекарство редовно в продължение на няколко седмици или повече, не променяйте дозата си или внезапно преустановете употребата му, без да се консултирате с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска постепенно да намалите сумата, която използвате, преди да го спрете напълно. Това може да помогне да се предотврати влошаване на Вашето състояние и да се намали вероятността от симптоми на отнемане, като коремни или стомашни спазми, тревожност, треска, раздразнителност, гадене, безпокойство, хрема, потене, треперене или проблеми със съня.

Използването на това лекарство, докато сте бременна, може да доведе до сериозни нежелани реакции при новороденото. Уведомете незабавно Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна или планирате да забременеете, докато използвате това лекарство.

Преди да вземете някакви медицински изследвания, уведомете отговорния лекар, че приемате това лекарство. Резултатите от някои тестове могат да бъдат повлияни от това лекарство.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule 2 Висок потенциал за злоупотреба

WADA Class Anti-Doping Класификация

Хронична болка трамадол, оксикодон, Cymbalta, перцецет, дулоксетин, фентанил, морфин, дилаудид, оксиконтин, метадон, Ultram, хидроморфон

Болка трамадол, оксикодон, ацетаминофен, тиленол, напроксен, аспирин, ибупрофен, хидрокодон, амитриптилин, перцецет, хидроксизин, клонидин

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Xolox, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.