Бяла лилия: употреби, странични ефекти, взаимодействия и предупреждения

Баурейнлиен, Лилиум кандидат, Лирио, Лис Блан, Линда Кандиде, Лис де ла Мадоне, Лис де Сен Антоан, Лис де Сен Жан, Мадона Лили, Ливада Лили, Роуз джунън, Бяло езеро Лили.

Бялата лилия е билка. Коренът и крушката се използват за производството на лекарства; Хората приемат бяла лилия за болка, подуване, задържане на вода (оток), кървене и кашлица; Жените приемат бяла лилия за нарушения на репродуктивната система; Бялата лилия понякога се прилага директно върху кожата за кожни язви, зачервяване и подуване (възпаление), кипене, изгаряния и наранявания.

Няма достатъчно информация, за да се знае как работи бялата лилия.

Недостатъчно доказателство за; Проблеми с женската репродуктивна система; Кървене; кашлица; Кожни язви, когато се прилагат върху кожата; Изгаря, когато се прилага върху кожата; Сварява, когато се прилага върху кожата; Зачервяване и подуване на кожата, когато се прилага върху кожата; Други условия. Необходими са повече доказателства, за да се оцени ефективността на бялата лилия за тези употреби.

Няма достатъчно информация, за да се знае дали бялата лилия е безопасна; Специални предупреждения и предпазни мерки: Бременност и кърмене: Не се знае достатъчно за употребата на бяла лилия по време на бременност и кърмене. Останете на сигурно място и избягвайте употребата.

Понастоящем нямаме информация за взаимодействията WHITE LILY

Подходящата доза бяла лилия зависи от няколко фактора, като например възрастта, здравето на потребителя и няколко други условия. Понастоящем няма достатъчно научна информация за определяне на подходящ диапазон от дози за бяла лилия. Имайте предвид, че природните продукти не винаги са задължително безопасни и дозировката може да е важна. Уверете се, че следвате съответните указания на етикетите на продуктите и се консултирайте с вашия фармацевт, лекар или друг медицински специалист преди употреба.

Препратки

Gruenwald J, Brendler T, Jaenicke С. PDR за растителни лекарства. 1st ed. Montvale, NJ: Медицинска икономическа компания, Inc., 1998.

Естествени лекарства Пълна база данни за потребителите. Вижте пълната професионална версия на природната медицина. Факултет “Терапевтични изследвания 2009”.

Ex. Женшен, витамин С, депресия