Жените горни продукти за грижа за косата: съвети за по-дебели, здрави коси

 Архивира съдържание след 2 години, за да гарантира, че нашите читатели лесно могат да намерят най-своевременно съдържание; За да намерите най-актуалната информация, моля, въведете вашата тема в полето за търсене.

Първо, анализирайте текстурата и състоянието на косата си; След това изберете продукт, формулиран за вашия специфичен тип коса; И накрая, на всеки няколко месеца, завъртете марката си.

Имате много възможности, когато става въпрос за продукти за грижа за косата. С толкова много на рафта, откъде знаеш кои да изберат?

Няма магия. Дерматолозите казват, че промените, които може да видите дори и от най-добрите продукти за грижа за косата, са тънки. Но има пътна карта за по-здрава коса

Zoe Draelos, MD, редактор на The Journal of Cosmetic Dermatology, казва, че променящите се продукти на всеки няколко месеца поддържат косата си най-блестяща.

Лин Голдбърг, доцент по дерматология и патология в Бостънския университет, казва, че ако сте забелязали проблем, като изтъняване на косата или счупване на космите, трябва да анализирате вашите стилистични практики и продуктите, които използвате. Взривяване на косата, използване на кърлинг и коса за оцветяване може да увреди вашите коси.

Шампоаните съдържат съставки, които почистват косата от естествени масла (себум), мръсотия и замърсители като дим.

Само за всеки шампоан ще свърши работата. Но някои евтини марки може да са сурови, като премахват липидния слой на косата. За да предпазите косата си, нанесете шампоан само върху скалпа. Не е нужно да миете косата си всеки ден, освен ако нямате мазна коса.

Омекотяващите шампоани или сгъстяващите шампоани създават временни фини косми. “Те работят”, казва Робърт Бърнстейн, професор по дерматология в Колумбийския университет. Търговията? Оформянето на формули често намалява кондициониращите съставки, така че косата може в крайна сметка да изглежда скучна.

Шампоаните за блясък временно увеличават блясъка чрез нанасяне на покритие на косата със силикони и полимери. Някои съдържат съставки като хидролизирана коприна, за да направят косата да се чувства копринено. Но дерматолозите казват, че най-доброто, което можете да направите, за да запазите косата си, изглежда гланцирана, е да я третирате внимателно.

Изсушете косата на студено или топло, никога горещо. Инвестирайте в четка за коса, изработена от естествени влакна, и изтъркайте косата от долната страна, а не от горе надолу.