Жълта лупина: употреби, странични ефекти, взаимодействия и предупреждения

Алтраму Амарило, Хасенли, Лупин Jaune, Лупинус лутеус.

Жълтата лупина е билка. Семената и другите части, които растат над земята, се използват за производството на лекарства; Въпреки сериозните опасения за безопасността, хората приемат жълта лупина за нарушения на уринарния тракт, задържане на течности и червеи; Жълтата лупина понякога се прилага директно върху кожата за кожни язви.

Няма достатъчно информация, за да се знае как жълтият лупин може да работи.

Недостатъчно доказателство за; Проблеми с урината; Worms; Задържане на течности; Кожни язви, когато се прилагат върху кожата; Други условия. Необходими са повече доказателства за оценка на ефективността на жълтата лупина за тези употреби.

Жълтата лупина изглежда несигурна, когато се приема през устата. Приемането на жълта лупина може да причини повръщане, прекомерна слюнка, проблеми с гълтането, сърдечни проблеми, парализа и проблеми с дишането. Проблемите на дишането могат да бъдат достатъчно тежки, за да причинят смърт; Отравянето, известно като “лупиноза”, е съобщено при паша на животни. Отравянето се дължи на наличието на микотоксини, които се произвеждат от гъбички, които понякога живеят в лупини; Няма достатъчно информация, за да се знае дали жълтата лупина е безопасна, когато се прилага върху кожата; Специални предпазни мерки и предупреждения: Бременност и кърмене: Не е безопасно за всеки да взема жълта лупина през устата. Ако сте бременна или кърмите, имате допълнителни причини да не я използвате.

Понастоящем нямаме информация за взаимодействията YELLOW LUPINE

Подходящата доза жълта лупина зависи от няколко фактора като възрастта, здравето на потребителя и няколко други условия. Понастоящем няма достатъчно научна информация за определяне на подходящ обхват от дози за жълта лупина. Имайте предвид, че природните продукти не винаги са задължително безопасни и дозировката може да е важна. Уверете се, че следвате съответните указания на етикетите на продуктите и се консултирайте с вашия фармацевт, лекар или друг медицински специалист преди употреба.

Препратки

Gruenwald J, Brendler T, Jaenicke С. PDR за растителни лекарства. 1st ed. Montvale, NJ: Медицинска икономическа компания, Inc., 1998.

Естествени лекарства Пълна база данни за потребителите. Вижте пълната професионална версия на природната медицина. Факултет “Терапевтични изследвания 2009”.

Ex. Женшен, витамин С, депресия