Защо пие повече вода? Вижте 6 ползи за здравето на водата

Много хора по света изглежда носят бутилирана вода навсякъде, където отиват тези дни. Всъщност тя се е превърнала в втората най-популярна напитка (зад безалкохолни напитки). Но любителите на водата се разтрепериха наскоро, когато чухме, че нов доклад е установил, че ползите от питейната вода може да са прекомерни. Очевидно е, че старото предложение да се пият осем чаши на ден не е нищо повече от насока, която не се основава на научни доказателства.

Но не си сложи бутилката за вода или чашата още. Въпреки че може да не се нуждаем от осем чаши, има много причини да пием вода. Всъщност питейната вода (обикновена или под формата на други течности или храни) е от съществено значение за вашето здраве.

“Помислете за водата като хранителна съставка, която тялото ви се нуждае, което се съдържа в течностите, чистата вода и храните. Всички те са ежедневно необходими, за да заменят големи количества вода, изгубени всеки ден”, казва Джоан Коелайе, РД, диетолог за напитката Институт, индустриална група.

Нефрологът на “Кайзер Пермантейн”, Стивън Гост, се съгласява: “Течните загуби се появяват непрекъснато, от изпарението на кожата, дишането, урината и изпражненията, а тези загуби трябва да се заменят ежедневно за добро здраве”, казва той.

Когато вашият прием на вода не е равен на изхода, можете да станете дехидратирани. Загубите на течности се засилват в по-топъл климат, по време на напрегнати тренировки, на големи височини и при по-възрастни хора, чието чувство на жажда може да не е толкова остра.

Ето шест причини да се уверите, че пиете достатъчно вода или други течности всеки ден

1. Питейна вода помага за поддържане на баланса на телесните течности. Вашето тяло се състои от около 60% вода. Функциите на тези телесни течности включват храносмилане, абсорбция, циркулация, създаване на слюнка, транспортиране на хранителни вещества и поддържане на телесната температура.

“Чрез задната хипофизна жлеза мозъкът ви комуникира с бъбреците и ви казва колко вода да се отдели като урина или да се съхранява за резерви”, казва Guest, който също е заместник-професор по медицина в университета в Станфорд.

Когато нямате течности, мозъкът задейства механизма на жаждата на тялото. И ако не приемате лекарства, които ви карат да жадувате, Гост казва, че трябва да слушате тези знаци и да си вземете напитка с вода, сок, мляко, кафе – всичко, освен алкохол.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …