Тренирайте по всяко време

От Джесика Касити

Високите темпове, тъмните дни и дъждовното или заснеженото време могат да преместят вашето упражнение на закрито дори преди официалното начало на зимата. Но има толкова много пъти, че можете да бягате на бягаща пътека или педал на стационарен велосипед, преди да започнете да копнеете за нови пейзажи, снежинки и всичко останало. Така че сме събрали най-добрите съвети за активна работа през тази зима, независимо от това, което майката природа яде.

Дъждът може бързо да се превърне в дъжд, така че е важно да имате голяма колекция от водоустойчиви – не само водоустойчиви – съоръжения. За пешеходен туризъм, бягане или ходене в дъжда, яке с качулка е задължително. (Качулката, докато се носи бикин, но носи шапка под шлема ви.) Панталоните за дъжд също са добра инвестиция (купуват се с място до слой отдолу), а водоустойчивите обувки ще помогнат за премахването на мокрите обувки. Велосипедистите могат да добавят велосипедни калници, за да блокират водата, която идва от колелата. Бъдете много внимателни на кръстовищата и при пресичане на улици, независимо от вашия спорт. Шофьорите могат да имат по-бавни реакционни времена в дъждовете и настилката може да бъде пантоф; Движете се по-бавно от обикновено, за да дадете на себе си и на хората около вас достатъчно време, за да спрете.

Свежо одеяло често изглежда меко и привлекателно, но може да скрие слой лед. Тракия е основна грижа при снежните атмосферни условия, поради което много бегачи, туристи и пешеходци предпочитат специални обувки в снега. Някои обувки идват със студени ходила (мислете за гуми за сняг за краката си). Друг популярен избор е Yaktrax, каучукова и метална лента, която се вписва над стъпалото на обувката, за да увеличи сцеплението. Добавете повече сигурност, като използвате походи за трекинг – подобни на ски пистите – за да имате по-голям контакт със земята. Имайте предвид, че сняг може да бъде по-трудно да се движи от твърда земя, така че може да се уморявате по-лесно. Изрежете снежните тренировки, за да не се уморите по-рано.

Студеното време означава студени мускули, така че да се затопли преди тренировка, като ходене бавно за няколко минути, преди да се увеличи до джогинг. Сложете дрехи, за да останете топли, но не се оставяйте да станете твърде горещи. Започнете с вълнен плат като полиестер, който издърпва влагата от тялото ви. (Избягвайте памука – той остава по-влажен по-дълго от другите тъкани.) При изключително студени условия добавете среднопластов слой от вълна, руно или полиестер за топлоизолация. За външния си слой изберете яке и панталони, които блокират дъжд, сняг или вятър. Пръстите, пръстите и ушите се охлаждат първо, така че да ги покриете адекватно с топли ръкавици, дебели чорапи и шапка или лента за глава. (Затоплянето на краката и ръцете може да е подходящо за дълги тренировки.)

Докато упражнявате, трябва да броите между …

Докато упражнявате, трябва да броите между …