zymaxid

Терапевтичен клас: антибиотик

Използва за Zymaxid

Химически клас: флуорохинолон

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, проведени досега, не са показали специфични за педиатричната възраст проблеми, които биха ограничили полезността на Zymaxid ™ при деца. Въпреки това, безопасността и ефикасността не са установени при деца на възраст под 1 година.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на Zymaxid ™ при пациенти в старческа възраст.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Преди да използвате Zymaxid

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи gatifloxacin. Може да не е специфично за Zymaxid. Моля, прочетете внимателно.

Вашият лекар ще Ви каже колко от това лекарство да използвате и колко често. Не използвайте повече лекарства или ги употребявайте по-често, отколкото Ви каже лекарят. Това лекарство не е предназначено за продължителна употреба.

За да използвате капките за очи

За да изчистите изцяло инфекцията на окото, продължете да използвате това лекарство за цялото време на лечение, дори ако симптомите ви са изчезнали и дори ако се чувствате по-добре след първите няколко дози. Вашата инфекция може да не се изчисти, ако престанете да приемате лекарството прекалено скоро. Не пропускайте никакви дози.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приложете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Ако инфекцията на очите ви не се подобри в рамките на няколко дни или ако се влоши, се консултирайте с Вашия лекар.

Спрете да използвате това лекарство и веднага се консултирайте с Вашия лекар, ако имате обрив, сърбеж или червена или подута кожа около окото или клепача. Това може да са симптоми на алергична реакция.

Не използвайте контактни лещи, докато използвате това лекарство, за да избегнете допълнително дразнене на очите.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Правилното използване на гатифлоксацин

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Предпазни мерки при използване на Zymaxid

Конюнктивит, бактериална офталмична ципрофлоксацин, офталмична азитромицин, офталмична левофлоксацин, офталмична еритромицин, офталмична гентамицин, офталмична тобрамицин, офталмична моксифлоксацин, офталмицин бацитрацин, TobraDex, Vigamox, Maxitrol

Конюнктивит диклофенак офталмичен, триамцинолон, дексаметазон офталмичен, цефтриаксон, Rocephin, Lotemax, кортизон, офталмицин гатифлоксацин, Kenalog-40, Alrex, Maxidex

Зимаксидни нежелани реакции

Зимаксид (офталмицин за гатифлоксацин)