Защо се чувствам толкова студено през цялото време?

Намирате ли, че треперите, когато никой друг не е? Въпреки че може да имате само естествена тенденция да сте студени, има и разнообразие от условия, които биха могли да ви обяснят хлад.

Анемията се случва, когато системата ви не може да направи достатъчно нормални червени кръвни клетки, за да пренася кислород в тялото ви. Съществуват редица различни видове анемия. Тенденцията към студ е често срещан симптом за много от тях.

Други симптоми на анемия

Вашата щитовидна жлеза е с формата на пеперуда в основата на врата. Той помага да се регулира метаболизма ви – химическите реакции, които поддържат тялото. Ако тази жлеза не произвежда достатъчно хормон на щитовидната жлеза или ако тялото ви не може ефективно да преработи този хормон, може да станете хипотироид.

Освен че се чувстват студени, други симптоми на хипотиреоидизъм включват

Ако се чувствате студени в ръцете и краката, може да имате нарушение на кръвоносните съдове, при което кръвообращението към ръцете и краката ви е ограничено.

Проблемите на кръвоносните съдове включват състояния като

Освен че се чувстват студени, симптомите на кръвоносните съдове включват

Бъбречното увреждане, което се случва в резултат на диабет, е известно като диабетна нефропатия. Един симптом на диабетната нефропатия се чувства студен през цялото време.

Другите симптоми на диабетна нефропатия включват

Това е вид разстройство на храненето. Хората с анорексия стават опасно тънки поради екстремни тревоги за натрупване на тегло.

Чувството за студ е един от симптомите на анорексия. Други симптоми

Поленови преброявания, съвети за лечение и др.

Няма какво да кихате.