Защо сексът и страстта изглежда да избледняват?

Това може да е дилемата на съвременните взаимоотношения: съчетаване на сигурност и приключения, еротика и домашно придвижване – на едно и също място. “Понякога е твърде много близо, което задушава желанието, а не разстоянието между вас. Огънят се нуждае от въздух”, казва Естер Перел, двойка и семеен терапевт и автор на “Свиване в плен”: Съчетаване на еротичното и домашното. И “еротичността процъфтява в мистериозния, романския и неочаквания”, казва Перел. Така че излезте от зоната си на комфорт и опитайте нещо ново или малко смело – тогава вижте какво прави партньорът ви в отговор!

Очакванията [за страстен брак] са над върха. Искаме сигурност и финансова подкрепа, най-добрата приятелка и доверен доверител, както и страстен любовник – всичко това в едно “, казва Естер Перел, двойка и семеен терапевт и автор на” Свиване в плен “: Съчетаване на еротиката и домашното. Понякога отношенията ни се разпадат под тежестта на нашите очаквания. Идеята, че бракът е за всичко, е обречена. Помолихме един човек да направи това, което някога цялото село би осигурило.

Искам да оспорвам идеята, че жените искат интимност, мъжете искат секс. Това не е вярно “, казва Естер Перел, двойка и семеен терапевт и автор на” Чифт в плен “:” Съчетаване на еротичното и домашното “. И двамата искат интимност. И двамата искат забавление. И секс.

Но за жените, желанието възниква върху решетката на емоциите – женската сексуалност е по-дифузна, по-контекстуална и по-свързана с качеството на връзката. Жените искат да говорят първо, да се свържат първо и след това да правят секс. За мъжете сексът е връзката. Сексът е езикът, който мъжете използват, за да изразят своята нежна, любяща, уязвима страна. Това е техният език на интимност.

Чувам жените да кажат в кабинета ми, че желанието произтича много повече между ушите, отколкото между краката “, казва Естер Перел, двойка и семеен терапевт и автор на” Чифт в плен “: Съчетаване на еротичното и домашното. Нужда от заговор – оттук и романтичният роман. Това е повече за очакване, как стигате дотук. Това е копнежът, който е гориво за желание. Историята свършва, когато невъзможните любовници се съберат. Мъжете не са големи фенове на романтичния роман. Те имат по-малка нужда от заговор.

Едно от най-интригуващите пречки пред желанието е да се пази. Това може да бъде вярно както за мъжете, така и за жените, въпреки че засяга най-вече жените. Загрижеността ви кара да мислите за другите. Но това затруднява изживяването на свободата и автономията на желанието.

Желанието се корени в автономия, свобода и егоизъм. Става въпрос за притежаването на желанието. Ако не можеш да бъдеш егоист, не можеш да имаш оргазъм – но това е егоизъм в най-позитивните. Когато имате добър секс, вие сте вътре в другия – и вътре в себе си. Ако не можете да бъдете вътре в себе си, не можете да се свържете с желанието и сексуалното удоволствие.

“Опитайте нещо ново”, казва Естер Перел, двойка и семеен терапевт и автор на “Свиване в плен”: Съчетаване на еротичната и домашната.

Желанието е потиснато от повторението; Еротичността процъфтява в мистериозния, романския и неочаквания, “казва Перел, така че” флиртувайте с партньора си. Шоуто и флиртът за създаване на очакване са съблазнителни. Флиртуването идва от френския флеурет – върха на меча – с който се дразните какво може да бъде. Това е масивен ход “, казва Перел.

Физическата активност също е добре да опитате, ако ви харесват такива неща. “Ако мразите физическото упражнение, аз не го предлагам, но ако ви харесва, предлагам да направите крачка напред, отколкото когато сте нормално да спрете”, казва Перел.

ИЗТОЧНИЦИ: Естер Перел, двойки и семеен терапевт; Автор, чифтосване в плен: съчетаване на еротични и домашни. Тема: “Страстен брак.