Winrho sdf

RHo (D) имуноглобулинът е стерилизиран разтвор, направен от човешка кръв. Rh е вещество, което повечето хора имат в кръвта си (Rh положително), но някои хора не (Rh негативни). Лице, което е Rh негативно, може да бъде изложено на Rh положителна кръв чрез несъответстваща кръвопреливане или по време на бременност, когато бебето има противоположна кръвна форма. Когато тази експозиция се случи, Rh негативната кръв ще реагира, като направи антитела, които ще се опитат да унищожат Rh положителните кръвни клетки. Това може да доведе до медицински проблеми като анемия (ниски нива на червените кръвни клетки), бъбречна недостатъчност или шок.

RHo (D) имуноглобулин се използва за предотвратяване на имунен отговор на Rh положителна кръв при хора с Rh негативен кръвен тип. RHo (D) имуноглобулинът може да се използва и за лечение на имунна тромбоцитопенична пурпура (ITP).

RHo (D) имуноглобулин може също да се използва за цели, които не са изброени в това ръководство за медикаменти.

Не трябва да приемате това лекарство, ако имате дефицит на имуноглобулин А (IgA) с антитела срещу IgA или ако имате хемолитична анемия (липса на червени кръвни клетки).

RHo (D) имуноглобулинът може да причини необичайно разрушаване на червените кръвни клетки. Този ефект може да доведе до животозастрашаващи кръвни съсиреци или органна недостатъчност.

Ако имате някой от следните симптоми: треска, студени тръпки, болка в гърба, необичайна слабост, червена или розова урина, бледа кожа, задух, малко или никакво уриниране, бързо натрупване на тегло, внезапна скованост или слабост , Неестествено говорене, проблеми с зрението или равновесие, кашлица на кръвта, оток или топлина в крака.

Не трябва да приемате това лекарство, ако някога сте имали алергична реакция към имуноглобулин или ако имате

Дефицит на имунния глобулин А (IgA) с антитяло срещу IgA; или

Хемолитична анемия (липса на червени кръвни клетки).

За да сте сигурни, че RHo (D) имуноглобулинът е безопасен за Вас, кажете на Вашия лекар, ако имате такива

История на анемията

Сърдечно заболяване или анамнеза за коронарна артериална болест (закалени артерии)

Нарушение на кръвосъсирването (като хемофилия)

Високи триглицериди (вид мазнини в кръвта)

заболяване на бъбреците; или

диабет.

RHo (D) имуноглобулинът често се използва по време и след бременността. Това лекарство не е известно като вредно за бебето по време на бременност или кърмене.

Ако получавате това лекарство за лечение на несъответстваща кръвопреливане, уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете.

Ако сте Rh-негативна жена и забременеете, трябва да уведомите Вашия лекар, ако някога сте били изложени на Rh-положителна кръв през целия си живот. Това включва експозиция от несъответстваща кръвопреливане или експозиция по време на първата ви бременност. Вашата история на експозиция и лечение ще бъде изключително важна за всяка една от вашите бременности.

RHo (D) имуноглобулинът се получава от човешка плазма (част от кръвта), която може да съдържа вируси и други инфекциозни агенти. Дарената плазма се изследва и лекува, за да се намали рискът от заразяване с инфекциозни агенти, но все още има малка вероятност тя да предава заболяването. Говорете с Вашия лекар относно рисковете и ползите от употребата на това лекарство.

RHo (D) имуноглобулинът се инжектира в мускул или вена. Тази инжекция ще получите в клинична или болнична обстановка.

Дишането, кръвното Ви налягане, нивата на кислорода и други жизнени показатели ще бъдат наблюдавани внимателно, след като получите имунния глобулин. Урината може да се нуждае от тестване на всеки 2 до 4 часа в продължение на най-малко 8 часа.

За лечение по време на бременност това лекарство обикновено се дава на редовни интервали през последната половина от бременността и отново след раждането на бебето.

За лечение на несъответстваща кръвопреливане, лекарството се дава, когато се появят симптоми на имунен отговор (когато тялото започва да произвежда антитела Rh).

За да сте сигурни, че това лекарство помага на Вашето състояние, може да се нуждаете от чести кръвни изследвания. Може да не забележите промяна в симптомите си, но кръвната Ви работа ще помогне на Вашия лекар да определи колко дълго да Ви лекува с имуноглобулин RHo (D).

RHo (D) имуноглобулин може да доведе до неверни резултати при определени лабораторни изследвания за глюкоза (захар) в кръвта. Кажете на всеки лекар, който Ви лекува, че използвате това лекарство.

Обадете се на лекаря си за инструкции, ако пропуснете среща за вашето инжектиране на имуноглобулин RHo (D).

Потърсете спешна медицинска помощ или обадете се на линия за помощ при отравяне на 1-800-222-1222.

Не приемайте “жива” ваксина поне 3 месеца след лечение с RHo (D) имуноглобулин. Ваксината може да не работи и през това време и може да не ви предпази напълно от заболяване. Живите ваксини включват морбили, паротит, рубеола (MMR), ротавирус, тиф, жълта треска, варицела (варицела), херпес зостер (херпес зостер) и ваксина за назален грип (грип).

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате някой от тези признаци на алергична реакция: обрив или уртикария; Чувство на светлина, стягане в гърдите, затруднено дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Обадете се незабавно на Вашия лекар, ако имате такива

Треска, студени тръпки, треперене, болка в гърба, необичайна слабост, червена или розова урина

Бледа или пожълтена кожа, тъмно оцветена урина

Бързо дишане, бърза сърдечна честота, обърканост, задух

Признаци на бъбречна недостатъчност – малко или никакво уриниране, подуване, бързо увеличаване на теглото; или

Признаци на кръвен съсирек – внезапна скованост или слабост, неприятно говорене, проблеми с зрението или равновесие, болка в гърдите, кашляне на кръв, подуване със зачервяване и топлина в единия или и в двата крака.

Честите нежелани реакции могат да включват

Гадене, диария, повръщане, болка в стомаха

Главоболие, замайване

Сънливост, слабост, общо неразположение

Болки в ставите или мускулите

Зачервяване (затопляне, зачервяване или усещане за нервност)

Леко сърбеж или кожен обрив

Повишено изпотяване; или

Болка или нежност, при които лекарството е било инжектирано.

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Може да съобщите за нежелани реакции на FDA на 1-800-FDA-1088.

Други лекарства могат да взаимодействат с RHo (D) имунния глобулин, включително лекарства с рецепта и без рецепта, витамини и растителни продукти. Уведомете всеки от вашите доставчици на здравни грижи за всички лекарства, които използвате сега, и за всяко лекарство, което започнете или спрете да използвате.

 Cerner Multum, Inc. Версия: 5.01. Дата на ревизия: 2014-02-12, 9:06:39 AM.