Xanthoparmelia: употреба, странични ефекти, взаимодействия и предупреждения

X. scabrosa, Xanthoparmelia scabrosa.

Xanthoparmelia е вид лишеи. Лихенът е организъм, съставен от гъби и водорасли, които живеят заедно. Xanthoparmelia се използва за производство на лекарства; Xanthoparmelia се използва за лечение на сексуална дисфункция, особено на еректилна дисфункция (ЕД), както и за повишаване на сексуалното желание (като афродизиак). Използва се и за рак; Продукти, съдържащи ксантофоремия, често се продават за сексуално усилване. През 2004 г. Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) конфискува многобройни продукти, съдържащи ксенофармалии, тъй като тези продукти съдържат и лекарството tadalafil (Cialis). Това лекарство се използва за лечение на еректилна дисфункция (ED).

Няма достатъчно информация, за да се знае как може да действа ксантомармията. Смята се, че съдържа отровни химикали.

Недостатъчно доказателство за; Сексуална дисфункция, включително еректилна дисфункция (ED); Увеличаване на сексуалното желание (като афродизиак); Рак; Други условия. Необходими са повече доказателства, за да се оцени ефективността на ксантомармията за тези употреби.

Xanthoparmelia може да е несигурна. Той съдържа отровни химикали, които могат да причинят здрави клетки на тялото да умрат; Специални предупреждения и предпазни мерки: Бременност и кърмене: Xanthoparmelia изглежда несигурно за всеки. Но това е особено важно за бременни и кърмещи жени да избягват използването им.

Понастоящем нямаме информация за взаимодействията с XANTHOPARMELIA

Подходящата доза ксантофоремия зависи от няколко фактора, като възрастта, здравето на потребителя и няколко други състояния. Понастоящем няма достатъчно научна информация, за да се определи подходящ обхват от дози за ксантопламелията. Имайте предвид, че природните продукти не винаги са задължително безопасни и дозировката може да е важна. Уверете се, че следвате съответните указания на етикетите на продуктите и се консултирайте с вашия фармацевт, лекар или друг медицински специалист преди употреба.

Препратки

Ernst-Russell MA, Elix JA, Chai CLL, et al. Ревизия на структурата и цитотоксична активност на естери на скаброзина, епидитиопиперазиндиони от лихен Xanthoparmelia scarbosa. Aust J Chem 199; 52: 279-83.

Доклад за спазването на правилата на FDA. 21 януари 2004 г. На разположение на адрес: http://www.fda.gov/bbs/topics/enforce/2004/ENF00831.html.

Moerman KL, Chai CL, Waring P. Доказателство, че лишеите, получени от естери на скаброзина, са насочени към митохондриална АТР синтаза в P388D1 клетки. Toxicol Appl Pharmacol 200; 190: 232-40.

Естествени лекарства Пълна база данни за потребителите. Вижте пълната професионална версия на природната медицина. Факултет “Терапевтични изследвания 2009”.

Ex. Женшен, витамин С, депресия