Жълта треска ваксина (подкожно) описание и търговски марки

Ваксината срещу жълта треска се използва за предотвратяване на инфекцията с вируса на жълтата треска. Тази ваксина действа, като кара тялото ви да произвежда собствена защита (антитела) срещу вируса.

Ваксинацията срещу жълта треска се препоръчва за всички лица на възраст 9 месеца и по-големи, които пътуват или живеят в райони в Африка, Южна Америка или други страни, където има инфекция с жълта треска, и за хора, които пътуват до страни, които се нуждаят от жълта треска Имунизация (сертификат за ваксинация). Необходими са и други хора, които могат да влязат в контакт с вируса на жълтата треска.

Бременните жени трябва да бъдат ваксинирани само ако трябва да пътуват до места, където има епидемия от жълта треска и не могат да бъдат защитени от ухапвания от комари.

Сертификатът за ваксинация за жълта треска е валиден за 10 години, започващи 10 дни след първата ваксинация или на датата на втората ваксинация, ако в рамките на 10 години от първата инжекция.

Ваксината срещу жълта треска може да не предпазва всички хора, които получават ваксината.

Прах за разтвор; Прах за суспензия;

Тази ваксина се дава само на оторизирани центрове за ваксиниране срещу жълта треска. Местоположението на тези центрове може да бъде получено от вашата държава, провинция и местни здравни служби.

Този продукт се предлага в следните дозови форми