йохимбе

Йохимбе е дърво, родом от Западна Африка, където отдавна се смята, че кората му подхранва либидото. Активната съставка от кората на йохимбе – йохимбин – се използва в някои лекарства с рецепта за еректилна дисфункция.

Има ключова разлика между естествената добавка yohimbe и химическия йохимбин. Въпреки че йохимбин идва от кората йохимбе, тя е съсредоточена и стандартизирана.

Проучванията показват, че лекарствата, съдържащи химически йохимбин, работят за еректилна дисфункция. Йохимбиновите лекарства също са били използвани за облекчаване на сексуалните странични ефекти на антидепресанти и за лечение на ниско сексуално натоварване при жените.

Не е ясно обаче, че yohimbe – природният продукт – има същите предимства като йохимбин. Експертите не знаят дали количеството йохимбин в естествения йохимбе е достатъчно, за да има ефект. Необходимо е да се направят още изследвания.

Използвам купон; Аз купувам магазин марка; Пазарувам в магазин за отстъпки; Не приемам витамини или добавки

Йохимбе се използва традиционно за много състояния, като умора, високо кръвно налягане и сърдечни проблеми. Някои хора се надяват, че това ще подобри атлетичното им представяне или ще им помогне да отслабнат. Тези употреби обаче не са проучени. Тъй като yohimbe може да има сериозни рискове, не го използвайте без лекарско наблюдение.

Кората на Йохимбе е непотвърдено лечение. Няма стандартна доза. Имайте предвид, че използването на yohimbe за дълго време – или във високи дози – може да бъде опасно.

Няма естествени хранителни източници на Йохимбе. Екстрактът от кората понякога се използва за приготвяне на чай.

Като се имат предвид сериозните рискове, Yohimbe не трябва да се използва от деца, бременни или кърмещи жени.