Xerese крем – употреби, дозировка, странични ефекти

Какво представлява Xerese?

Xerese крем е лекарство, което се използва за лечение на рани при хора на възраст най-малко 12 години.

Xerese няма да излекува или предотврати възпаленията, причинени от херпес, но може да намали симптомите на инфекцията.

Xerese няма да излекува или предотврати херпеса, но може да намали симптомите на инфекцията.

Важна информация

Херпесните инфекции са заразни и можете да заразите други хора, дори докато сте лекувани с Xerese. Ацикловирът и хидрокортизонът няма да предотвратят разпространението на гениталния херпес. Избягвайте полов акт или използвайте латекс, за да предотвратите разпространението на вируса на други хора.

Xerese е предназначен за използване при възпаление на устните и около устата. Това лекарство няма да третира херпес лезии, които засягат гениталиите или очите.

Използвайте това лекарство за цялото предписано време. Вашите симптоми може да се подобрят, преди инфекцията да бъде напълно изчистена.

Спрете да използвате Xerese и незабавно се свържете с Вашия лекар, ако имате тежко изгаряне, ужилване или дразнене на лекуваната кожа.

Преди да приемете това лекарство

Не трябва да приемате Xerese, ако сте алергични към ацикловир (Zovirax) или хидрокортизон.

За да сте сигурни, че можете безопасно да използвате Xerese, уведомете Вашия лекар, ако имате слаба имунна система (причинена от заболяване, причинено от употреба на определени лекарства).

Правителствената бременност категория B. Кремът Xerese не се очаква да навреди на нероденото бебе. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете по време на лечението.

Вижте също: предупреждения за бременност и кърмене (по-подробно)

Не е известно дали ацикловир и хидрокортизон топикал преминава в кърмата или ако може да навреди на кърмачето. Не използвайте това лекарство, без да кажете на лекаря си, ако кърмите бебе.

Xerese не трябва да се използва при деца под 12-годишна възраст.

Не споделяйте Xerese крем с други хора, дори ако те имат същите симптоми, които имате.

Използвайте Xerese крем точно както е предписано от Вашия лекар. Да не се използва в по-големи или по-малки количества или по-дълго от препоръчаното. Следвайте инструкциите на етикета си с рецепта.

Кремът Xerese е предназначен за използване при настинки на устните и около устата. Това лекарство няма да третира херпес лезии, които засягат гениталиите или очите.

Лечението с Xerese трябва да започне възможно най-бързо след появата на симптомите (като изтръпване, изгаряне, мехури).

Измийте ръцете си преди и след прилагането на лекарството. Също така измийте кожата, която трябва да се лекува.

Нанесете тънък слой крем Xerese, за да покриете студената болезнена област. Не търкайте студената болка, за да избегнете влошаването или разпространението на вируса в други области на устата. Не покривайте обработената кожа с превръзка.

Не къпете, не душвайте или плувайте поне 30 минути след прилагането на това лекарство.

Xerese крем може да се прилага 5 пъти дневно в продължение на 5 дни. Следвайте инструкциите на Вашия лекар.

Използвайте това лекарство за цялото предписано време. Вашите симптоми може да се подобрят, преди инфекцията да бъде напълно изчистена.

Говорете с Вашия лекар, ако симптомите Ви не се подобрят след 2 седмици лечение.

Съхранявайте на стайна температура далеч от влага и топлина. Не замразявайте. Тръбата трябва да се държи плътно затворена, когато не се използва.

Обичайна доза за възрастни за херпес симплекс лабилис

Нанесете локално 5 пъти на ден в продължение на 5 дни; Коментари; – Терапията трябва да започне възможно най-рано след появата на признаци / симптоми (т.е. по време на продромалната фаза или когато се появят лезии); Одобрена индикация: За ранно лечение на рецидивиращ херпес лабиалс, за да се намали вероятността от улцерозни рани и да се съкрати времето за лекуване на лезиите

Как да използвам Xerese?

Обичайна педиатрична доза за херпес Simplex Labialis

6-годишни или по-възрастни: Нанесете топично 5 пъти на ден в продължение на 5 дни .; Коментари; – Терапията трябва да започне възможно най-рано след появата на признаци / симптоми (т.е. по време на продромалната фаза или когато се появят лезии); Одобрена индикация: За ранно лечение на рецидивиращ херпес лабиалс, за да се намали вероятността от улцерозни рани и да се съкрати времето за лекуване на лезиите

Използвайте пропуснатата доза веднага щом си спомните. Пропуснете пропуснатата доза, ако е почти време за следващата насрочена доза. Не използвайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

Предозиране на Xerese е малко вероятно да се случи.

Избягвайте да приемате това лекарство в очите, носа или устата си. Ако това се случи, изплакнете с вода. При лечение на настинка, нанесете медикамента само върху външната част на устните.

Не прилагайте крем Xerese на гениталиите си.

Не поставяйте слънцезащитни продукти, балсам за устни или козметични средства върху лекуваната студена област.

Херпесните инфекции са заразни и можете да заразите други хора, дори докато сте лекувани с Xerese. Избягвайте да оставите заразените райони да влязат в контакт с други хора. Избягвайте да докосвате заразената област и след това докоснете очите си. Измийте често ръцете си, за да предотвратите преминаването на инфекцията в други.

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате някой от тези признаци на алергична реакция към Xerese: копривна треска; Затруднено дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Спрете да използвате това лекарство и незабавно се обадете на Вашия лекар, ако имате тежко изгаряне, ужилване или дразнене на лекуваната кожа.

По-малко сериозни странични ефекти от Xerese могат да включват

Леко изгаряне или изтръпване след прилагане на лекарството

Информация за дозиране на Xerese

Изсушаване на кожата или лющене

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Горчив вкус в устата след прилагане на лекарството; или

Зачервяване или промяна на цвета на кожата

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Не е вероятно другите лекарства, които приемате през устата или инжектирате, да окажат влияние върху локално приложения ацикловир и хидрокортизон. Но много лекарства могат да взаимодействат помежду си. Уведомете Вашия лекар за всички лекарства, които използвате. Това включва рецепта, лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти. Не започвайте ново лекарство, без да уведомите Вашия лекар.

Какво трябва да избягвам, докато използвам Xerese?

1.02.2014-06-05, 2:31:18

Бременност Категория B Няма доказан риск при хора

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Календар на одобрението Календар на наркотици в правителството

Студени рани ацикловир, валтрекс, валацикловир, фамвир, фамцикловир, тетракаин, локално, денавир, бензокаинов локален, Zovirax крем, Zovirax маз, орабаза, пеницикловир, локално, бензилов алкохол, бензо-гел, Sitavig, Kank-a,

Нежеланите реакции на Xerese

Какви други лекарства ще повлияят на Xerese?

Xerese (ацикловир / хидрокортизон локално)