Защо е косата ти толкова суха?

Мечтаете ли да имате луксозната, копринена коса на шампоан, вместо суха коса? Разбирането на основната причина за сухата коса и предприемането на действия може да бъде всичко, от което се нуждаете, за да получите ключалките, за които копнеете.

Преливането или използването на суров шампоан отстранява естественото масло на косата ви; Изсушете косата твърде често – особено когато нанасяте продукти на основата на спиртна напитка; Използване на отопляеми коса за изправяне на косата или навиване на желязо; Излагане на косата си на много слънце, вятър или сух ай; Прилагане на химически обработки, включително бои, одеяла и релаксатори

Общи причини

Косата ви може да изсъхне, защото скалпа ви не прави достатъчно масло, за да овлажни косата ви, а косата Ви позволява да избягате от влагата.

Вашият скалп не прави достатъчно влага. Косата няма естествено смазване. Той разчита на масла, направени в корените на косата, за да поддържат косата ви овлажнена и изглежда лъскава.

Понякога косата не прави достатъчно масло, което води до суха коса. (Също така, корените в свръхнатоварването водят до мазна и мазна коса.) С напредването на вашата възраст косата ви естествено прави по-малко масло. Тъй като корените са под кожата ви, сух скалп върви със суха коса. Сухи скалпа пилинг и навеси, което води до пърхот люспи на раменете.

Влагата, която имаш, е бягство. Всяка верига от здрави коси има защитен слой, наречен кутикула. Точно както херпес зостер защитава вашия дом от дъжд и увреждане от слънцето, кожицата предпазва косата ви от топлина и увреждане от слънцето. В здравословен кожух, слоевете лежат здраво заедно и запазват влагата. Когато слоевете на кожичките се отделят и се отлепват от косата, способността за задържане на влага е компрометирана – някои петрол избягват.

Проблемите

Няколко неща могат да увредят косата ви

Прости решения

След като сте опитали тези техники, ако косата ви все още е суха и крехка, попитайте вашия стилист за професионално дълбоко подготвително лечение. Ако сухата Ви коса се появява с умора, непоносимост към студ, слабост или загуба на коса, обърнете се към Вашия лекар, за да сте сигурни, че нямате здравословен проблем.

ИЗТОЧНИЦИ

Скали-Шейхан, Маура. Стандартното професионално барберинг на Милади. Ценообразуване, 2010 г.

Паладино, Лео. Фризьорство – основите: Официалното ръководство за ниво 2 на обучението по електронен път на EMEA, 2006 г.

Капелини, Стив. Пълната Спа книга за масажните терапевти. Ценен учебен процес, 2009 г.

Кампси, Джейн. Мария Клер коса и грим. Sterling Publishing Company, 2006.

Детска козметика: “Кожа, коса и нокти”.

Измийте косата по-рядко. Може да успеете да избягате с миене веднъж или два пъти седмично, вместо всеки ден (много хора могат). Като бонус, когато шампоанът е по-рядко, няма да ви се налага да го изсушавате и да го топли стил толкова; Използвайте мек шампоан, направен специално, за да помогне на сухата коса, тъй като ще има по-малко изсушаващи препарати; Използвайте продукти за коса, които нямат алкохол, защото се сушат; Следвайте шампоана с овлажняващ балсам. Тя ще държи кутикулите легнати, така че те да държат в естествени масла; Масаж на масло от жожоба или кокосово масло в скалпа, за да напълниш влагата.