Jin Chen: употреби, странични ефекти, взаимодействия и предупреждения

Armoise Ç Balais, Armoise Capillaire, Artemisia capillaris, Artemisia officinalis, Artemisia scoparia, Capillary Pelin, Ceinture de Saint-Jean, Chiu, Couronne de Saint-Jean, Herbe Цон Голти, In Chen, Inchin-Ko-To, Inchinko , Injin, Kawara-Y ..; Виж всички имена Armoise Ç Balais, Armoise Capillaire, Artemisia capillaris, Artemisia Officinalis, Artemisia scoparia, Капилярен пелин, Ceinture de Saint-Jean, Chiu, Couronne de Saint-Jean, Инхинко, Инжин, Кавара-Йомоги, Кюнчиньо, Румут Роман, Ши Ин Ин, Ин Шен, Ин Чен Хао, Ин Чън Хао, Ин-Чен Плеър; Скриване на имена

Ин е череша. Частите, които растат над земята, се използват за производството на лекарства; Ин по чен се използва за лечение на чернодробно заболяване (хепатит), жлъчни камъни и висок холестерол. Използва се и за стимулиране на потока жлъчка от жлъчния мехур; Инфекциозната инфекция се използва за увреждане на мозъка при новородени (kernicterus), причинено от жлъчни пигменти в кръвта (жълтеница), треска и студени тръпки, горчив вкус в устата, стягане в гърдите, болка в гърба, замайване, гадене и загуба на апетит. Освен това се използва за главоболие, запек, болезнено уриниране, сърбеж, тумори, слуз в носа и гърлото, болки в ставите (ревматизъм), болезнени менструални периоди, малария и мускулни спазми; В китайски и японски билкови комбинации, ин-ченът се използва за жълтеница с треска, болезнено уриниране, запек и подуване на корема; Ин кина се съдържа в интин-ко-то, камбо (китайско / японско) лекарство, което се използва за лечение на хепатит С.

Смята се, че ин сан съдържа химикали, които стимулират жлъчния поток. Това може да помогне за лечение на камъни в жлъчката. Маслата в ин по чен също могат да намалят температурата, да намалят отока, да увеличат уринирането и да убият гъбички и бактерии.

Недостатъчно доказателство за; хепатит; Пожълтяване на кожата поради жлъчен пигмент (жълтеница); Камъни в жлъчката; Високи нива на холестерола; Инфекции с хепатит С; Треска и студени тръпки; Горчив вкус в устата; Устойчивост на гръдния кош; Болка в гърба; Виене на свят; Гадене; Загуба на апетит; Главоболие; Запек; Болезнено уриниране; Сърбеж; Болка в ставите; Болезнени менструални периоди; малария; спазми; Увеличаване на жлъчния поток от жлъчния мехур; Други условия. Необходими са повече доказателства, за да се оцени ефективността на ин-чен за тези употреби.

Ин по чен изглежда безопасно за повечето възрастни, когато се приема през устата. Но не се опитвайте да лекувате проблеми с черния дроб или жлъчката без медицински съвет; Ин по чен може да причини гадене, подуване на корема, замайване и сърдечни проблеми; Специални предпазни мерки и предупреждения: Бременност и кърмене: Не е безопасно да използвате ин, ако сте бременна или кърмите. Не го използвайте; Деца: Ин по чен може да е несигурен за децата. Децата под 12-годишна възраст не трябва да я използват, освен под грижата на лекар; Алергия към амброзия и сродни растения: Ин по чен може да причини алергична реакция при хора, които са чувствителни към семейство Asteraceae / Compositae. Членове на това семейство са амуркане, хризантеми, невен, маргаритки и много други. Ако имате алергии, не забравяйте да се консултирате с вашия доставчик на здравни грижи, преди да вземете ин.

Ин кина може да има ефект като водно хапче или “диуретик”. Приемането на ин по чен може да намали до каква степен тялото се отървава от литий. Това може да увеличи количеството на литий в организма и да доведе до сериозни странични ефекти. Говорете с вашия доставчик на здравни грижи, преди да използвате този продукт, ако приемате литий. Дозата на литий може да се нуждае от промяна.

Подходящата доза от ин Чен зависи от няколко фактора като възрастта, здравето на потребителя и няколко други условия. По това време няма достатъчно научна информация, за да се определи подходящ диапазон от дози за ин Чен. Имайте предвид, че природните продукти не винаги са задължително безопасни и дозировката може да е важна. Уверете се, че следвате съответните указания на етикетите на продуктите и се консултирайте с вашия фармацевт, лекар или друг медицински специалист преди употреба.

Препратки

Бенски Д, Гембъл А, Капчук Т. Китайска билкова медицина Materia Medica. Сиатъл, WA: Eastland Press, 1996: 214-6.

Chevallier А. Енциклопедията на лечебните растения. Ню Йорк, Ню Йорк: Издаване на DK. 1996: 170.

Huang KC. Фармакологията на китайските билки. 2nd ed. Boca Raton, FL: CRC Press, LLC, 1999: 258.

Lee J, Chae К, Ha J, et al. Регулиране на затлъстяването и липидните разстройства от билкови екстракти от Morus alba, Melissa officinalis и Artemisia capillaris при затлъстели мишки с високо съдържание на мазнини. J Ethnopharmacol 200; 115: 263-70.

Yamamoto М, Miura N, Ohtake N, et al. Genipin, метаболит, получен от билковото лекарство Inchin-ko-to, и потискане на фан-индуцирана летална апоптоза на черния дроб при мишки. Gastroenterol 200; 118: 380-9.

Yamamoto М, Ogawa К, Morita М, et al. Билковото лекарство Inchin-ko-инхибира апоптозата на чернодробните клетки, индуцирана от трансформирането на растежен фактор бета 1. Hepatology 199; 23: 552-9.

Естествени лекарства Пълна база данни за потребителите. Вижте пълната професионална версия на природната медицина. Факултет по тетерапевтични изследвания 2009 г.

Ex. Женшен, витамин С, депресия