Zyprexa интрамускулно

Пациенти в старческа възраст с психоза, свързана с деменция, лекувана с атипични антипсихотични лекарства, са с повишен риск от смърт в сравнение с плацебо. Въпреки че причините за смъртта в клиничните проучвания варират, повечето от смъртните случаи изглежда са сърдечно-съдови (напр. Сърдечна недостатъчност, внезапна смърт) или инфекциозни (напр. Пневмония) в природата. Наблюдавателните наблюдения показват, че антипсихотичните лекарства могат да увеличат смъртността. От тези проучвания не е ясно до каква степен резултатите от смъртността могат да бъдат приписани на антипсихотичното лекарство, в сравнение с характеристиките на пациента. Оланзапин не е одобрен за лечение на пациенти с психоза, свързана с деменция.

Пациентите са изложени на риск от тежка седация (включително кома) и / или делириум след всяко инжектиране и трябва да бъдат наблюдавани поне 3 часа в регистрирано заведение с лесен достъп до услуги за спешна реакция. Поради този риск, оланзапин памоатът е достъпен само чрез ограничена програма за дистрибуция, наречена програма за лечение на пациенти с оланзапин памоат, която изисква лекари, лекари, лекари, пациенти и аптеки. Пациенти в напреднала възраст с психоза, свързана с деменция, лекувани с антипсихотични лекарства, са с повишен риск от смърт. Оланзапин памоат не е одобрен за лечение на пациенти с психоза, свързана с деменция.

Употреба за Zyprexa IntraMuscular

Терапевтичен клас: Антипсихотични

Химически клас: Тиенобензодиазепин

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Zyprexa Relprevv® се предлага само при специална ограничена програма за дистрибуция, наречена Zyprexa Relprevv® програма за грижа за пациента.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Преди да използвате Zyprexa IntraMuscular

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката между възрастта и ефектите от инжектирането на оланзапин при педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на инжектирането на оланзапин при пациенти в старческа възраст. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да имат деменция или свързани с възрастта чернодробни, бъбречни или сърдечни проблеми, което може да изисква повишено внимание или корекция на дозата при пациенти, лекувани с оланзапин.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на няколко продукта, съдържащи оланзапин. Може да не е специфична за Zyprexa IntraMuscular. Моля, прочетете внимателно.

Медицинска сестра или друг обучен медицински специалист ще Ви даде това лекарство в клиника, здравен център на общността или болница. Това лекарство се дава като изстрел в една от вашите мускули.

Вашият лекар може да Ви даде няколко дози от това лекарство, докато не се подобри състоянието Ви, и след това да Ви пренасочим към перорално лекарство, което действа по същия начин. Ако имате някакви притеснения за това, говорете с Вашия лекар.

Използвайте само марката на това лекарство, предписана от Вашия лекар. Различните марки може да не работят по същия начин.

Това лекарство трябва да е снабдено с лекарствен наръчник. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Кажете на Вашия лекар, ако пушите тютюн. Може да се нуждаете от различно количество от това лекарство, ако пушите.

Много важно е Вашият лекар да провери напредъка ви, докато приемате това лекарство, за да сте сигурни, че той работи правилно. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Оланзапин може да доведе до възбуда, раздразнение или показване на други ненормални поведения. Това може също да причини на някои хора да имат мисли за самоубийство и тенденции или да станат по-депресирани. Ако Вие или вашият помощник забележите някой от тези нежелани реакции, незабавно уведомете Вашия лекар.

Правилно използване на оланзапин

Това лекарство може да увеличи холестерола и мазнините в кръвта. Ако се появи това състояние, Вашият лекар може да Ви даде някои лекарства, които могат да понижат количеството на холестерола и мазнините в кръвта.

Това лекарство може да увеличи теглото Ви. Може да се наложи Вашият лекар редовно да проверява теглото си по време на лечението с това лекарство.

Това лекарство може да увеличи количеството захар в кръвта Ви. Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате повишена жажда или повишено уриниране. Ако имате диабет, може да забележите промяна в резултатите от тестовете за урина или кръвна захар. Ако имате някакви въпроси, обърнете се към Вашия лекар.

Спрете да използвате това лекарство и незабавно се консултирайте с Вашия лекар, ако имате някой от следните симптоми по време на приема на това лекарство: гърчове, затруднено дишане, бързо сърцебиене, висока температура, високо или ниско кръвно налягане, повишено изпотяване, Загуба на контрол на пикочния мехур, тежка мускулна скованост, необичайно бледа кожа или уморяемост. Те могат да бъдат симптоми на сериозно състояние, наречено невролептичен малигнен синдром (НМС).

Това лекарство може да причини тардивна дискинезия (нарушение на движението). Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате някое от следните симптоми по време на приема на това лекарство: устните или удари, подуване на бузите, бързи или подобни на червата движения на езика, неконтролирани дъвчащи движения или неконтролирани движения на ръцете и крака.

Инжектирането на оланзапин може да причини сънливост, проблеми с мисленето, неприятности при контролиране на движенията на тялото или проблеми с вашето виждане. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да работите с машини или да правите други задачи, които изискват да сте бдителни, добре координирани или да мислите или да видите добре.

Може да се появи замаяност, замайване или припадък, особено когато се изправите от легнало или седнало положение. Възможно е да помагате бавно. Ако този проблем продължи или се влоши, консултирайте се с Вашия лекар.

Това лекарство може да предизвика синдром на делириум / седация след инжектирането. Уведомете незабавно Вашия лекар, ако имате следните симптоми: конвулсии (припадъци), замаяност, сънливост, сънливост или объркване по отношение на времето, мястото или лицето след инжектиране.

Предпазни мерки при използване на Zyprexa IntraMuscular

Това лекарство може временно да намали броя на белите кръвни клетки в кръвта, което увеличава вероятността от инфекция. Ако можете, избягвайте хората с инфекции. Проверете незабавно при Вашия лекар, ако смятате, че получавате инфекция или ако получите треска или студени тръпки, кашлица или дрезгав глас, болка в долната част на гърба или встрани, или болезнено или трудно уриниране.

Може да получите прегряване, докато използвате това лекарство. Пийте много вода през горещо време, докато тренирате или докато използвате хидромасажна вана или сауна. Ако тялото ви стане твърде горещо, може да се почувствате замаяни, слаби, уморени или объркани. Може да имате разстроен стомах или повръщане. Обадете се на Вашия лекар, ако пиете студена вода и се отдалечите от топлината, не охлаждате.

Избягвайте да пиете алкохол, докато приемате това лекарство.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (извънборсови лекарства) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар или медицинска сестра, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Zyprexa интрамускулни странични ефекти

Zyprexa интрамускулна (оланзапин)

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Биполярно разстройство Seroquel, литий, клоназепам, Klonopin, Abilify, Lamictal

Шизофрения Seroquel, Abilify, кветиапин, рисперидон, оланзапин, Zyprexa

Агитирана държава Abilify, оланзапин, Zyprexa, арипипразол, локсапин, Zyprexa Zydis

Агитация оланзапин, локсапин, амитриптилин / перфеназин, триавил, етрафон, адасуу