Zurampic (lesinurad) лекарство ръководство

Какво представлява Zurampic?

Zurampic се използва като част от комбинация от лекарства за лечение на високо ниво на пикочна киселина в кръвта, наричана още хиперурикемия. Високите нива на пикочната киселина могат да доведат до състояние, наречено подагра.

Zurampic трябва да се използва заедно с алопуринол (Zyloprim) или фебуксостат (Uloric). Не трябва да се използва самостоятелно.

Zurampic може да причини бъбречна недостатъчност, особено ако го приемате без вашите други предписани лекарства. Незабавно се обадете на лекаря си, ако уринирате по-малко от обичайното, или изобщо не, ако имате болка при уриниране, подуване на краката или глезените или недостиг на въздух.

Важна информация

Не трябва да използвате Zurampic, ако сте алергични към лесинурад или ако

Имате тежко бъбречно заболяване

Вие сте на диализа

Получихте бъбречна трансплантация

Преди да приемете това лекарство

Имате синдром на Lesch-Nyhan (генетично заболяване, което повишава нивата на пикочната киселина в кръвта); или

Имате синдром на туморен лизис (бързо разрушаване на раковите клетки).

За да сте сигурни, че Zurampic е безопасен за Вас, кажете на Вашия лекар, ако имате такива

заболяване на бъбреците

чернодробно заболяване

сърдечно заболяване; или

Стомашно разстройство, наречено гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ).

Не е известно дали Zurampic ще навреди на нероденото бебе. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете.

Zurampic може да направи хапчета за контрол на раждаемостта по-малко ефективни. Посъветвайте се с Вашия лекар за използването на нехормонален контрол върху раждаемостта (презерватив, диафрагма със спермицид), за да предотвратите бременност.

Други форми на хормонална контрацепция (инжекции, импланти, кожни пластири, вагинални пръстени и някои вътрематочни устройства) може да не са достатъчно ефективни, за да предотвратят бременност по време на лечението с Zurampic.

Не е известно дали лесинурад преминава в кърмата или ако може да навреди на кърменото бебе. Уведомете Вашия лекар, ако кърмите бебе.

Zurampic не е одобрен за употреба от лица на възраст под 18 години.

Приемете Zurampic точно както е предписано от Вашия лекар. Следвайте всички указания на етикета си с рецепта. Не използвайте това лекарство в по-големи или по-малки количества или по-дълго от препоръчаното.

Използвайте всички лекарства според указанията на Вашия лекар. Прочетете ръководството за медикаментите или инструкциите за пациента, предоставени с всяко лекарство. Не променяйте дозите или схемата на медикаментите си без съвет от Вашия лекар.

Zurampic трябва да се прилага в комбинация с други медикаменти на пикочната киселина и не трябва да се прилага самостоятелно. Лесинурад е по-вероятно да причини бъбречна недостатъчност, ако приемате това лекарство без вашето друго предписано лекарство.

Zurampic работи най-добре, ако го приемате с храна и вода. Вземете Zurampic сутрин заедно с другото лекарство, за да контролирате пикочната киселина.

Пийте най-малко 2 литра течности всеки ден, за да поддържате правилното функциониране на бъбреците.

Симптомите на подагра може да се влошат, когато започнете да приемате Zurampic. Дори ако имате подагра, продължете да използвате лекарството според указанията.

Посъветвайте се с Вашия лекар, ако симптомите на подагра в крайна сметка не се подобрят.

Как да взема Zurampic?

Може да са ви необходими медицински тестове, за да проверите бъбречната си функция преди и по време на лечението със Zurampic.

Съхранявайте на стайна температура далеч от влага, топлина и светлина.

Обичайна доза за възрастни от Zurampic за подагра

200 mg перорално веднъж дневно; Максимална доза: 200 mg на ден; Коментари; При едновременен прием с алопуринол дневните дози алопуринол не трябва да бъдат по-малки от 300 mg (или по-малко от 200 mg с CrCl по-малко от 60 ml / min). -Ако инхибиторът на ксантин оксидазата се прекъсне, това лекарство трябва също да бъде прекъснато; – Това лекарство не трябва да се използва за лечение на асимптоматична хиперурикемия. Употреба: Допълнително лечение за хиперурикемия, свързана с подагра при пациенти с повишена серумна пикочна киселина въпреки лечението с инхибитор на ксантин оксидаза

Пропуснете пропуснатата доза, ако сутринта вече е преминал. Не приемайте Зурампик по-късно през деня. Изчакайте до следващия ден да вземете следващата си насрочена доза. Не вземайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

Избягвайте да се дехидратирате, докато приемате това лекарство. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако имате продължително повръщане или диария, или ако се изпотявате повече от обичайното. Дехидратацията може да доведе до бъбречна недостатъчност.

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате признаци на алергична реакция към Zurampic: копривна треска; Трудно дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Обадете се незабавно на Вашия лекар, ако имате такива

Симптоми на възпаление на подагра – болка в ставите, скованост, зачервяване или подуване (особено през нощта)

Проблеми с бъбреците – малко или никакво уриниране, болезнено или трудно уриниране, подуване на краката или глезените, чувство на умора или недостиг на въздух

Сърдечни проблеми – гръдна болка или натиск, болка, която се разпространява в челюстта или рамото ви; или

Информацията за дозиране на зурампия

Признаци на кръвен съсирек – внезапна скованост или слабост, проблеми с визията или говора, подуване или зачервяване на ръката или крака.

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Обичайните странични ефекти на Zurampic могат да включват

киселини в стомаха

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

главоболие; или

Грипоподобни симптоми.

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Какво трябва да избягвам докато приемам Zurampic?

Много лекарства могат да взаимодействат с лесинурад. Не всички възможни взаимодействия са изброени тук. Уведомете Вашия лекар за всички ваши настоящи лекарства и за всички, които започнете или спрете да използвате, особено

аспирин

Валпроена киселина

Антибиотик или противогъбично лекарство

Холестерол медикаменти

Сърдечно или кръвно налягане

Хормонален контрол на раждаемостта (хапчета, пластири, импланти или някои вътрематочни средства); или

Други лекарства за подагра.

Този списък не е пълен и много други лекарства могат да взаимодействат с лесинурад. Това включва лекарства с рецепта и без рецепта, витамини и растителни продукти. Дайте списък на всичките си лекарства на всеки доставчик на здравни грижи, който ви лекува.

1.01.2016-01-13, 12:03:38

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Календар на одобрението Календар на наркотици в правителството

Подаване на алопуринол, Uloric, Zyloprim, пробенецид, фебуксостат, Krystexxa, sulfinpyrazone, lesinurad, Benemid, Anturane, Aloprim

Зурампични странични ефекти

Какви други лекарства ще повлияят на Zurampic?

Zurampic (lesinurad)