Зафирлукаст (перорално) правилна употреба

Дозирането

Пропусната доза

Zafirlukast се използва за предотвратяване на астматични пристъпи. Тя не се използва за облекчаване на атака, която вече е започнала. За облекчение на астматична атака, която вече е започнала, трябва да използвате инхалаторно лекарство, което работи бързо. Ако нямате друго лекарство, което да използвате при атака или имате някакви въпроси, обърнете се към Вашия лекар.

Използвайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не използвайте повече и не го използвайте по-често, отколкото Ви е поръчал Вашия лекар. Също така, не спирайте приема на това лекарство, без да уведомите Вашия лекар. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

Това лекарство обикновено идва с листовка за пациента. Много е важно да прочетете и разберете тази информация. Не забравяйте да попитате Вашия лекар за всичко, което не разбирате.

Храната може да промени количеството на зафирлукаст, което се абсорбира. Трябва да се приема на празен стомах, 1 час преди или 2 часа след хранене.

За да работите правилно, зафирлукаст трябва да се приема всеки ден на редовно разстояние, дори ако астмата ви изглежда по-добре.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

съхранение

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.