равнец

Общи имена: Растението е известно също като хиляда листа, мил фолио, зелена стрелка, рана и рак на носа.

Ефективност-оценка на безопасността

“Етно или друго доказателство за ефикасност.

Оценка на безопасността

Името равнец се отнася до всеки от около 80 вида семейство Daisy (Asteraceae), роден в северната умерена зона. A. millefolium е устойчива многогодишна трева с фино смлени листа и белезникави, розови или червеникави цветя. Златната рибка е Eriophyllum confertiflorum.

Рачото е родено в Европа и Азия и е натурализирано в Северна Америка. Използването му в храната и медицината е древно, датиращо от Троянската война, около 1200 г. пр. Хр. В легендата Ахил го използва по съвета на Кентавър, откъдето идва и името. В класически времена, равният ни беше наречен “herba militaris”, защото спрял да кърви рани, получени във война. Листа от революция са били използвани за чай, а млади листа и цветя са били използвани в салатите. Инфузиите от ракообразни са служили като козметични почистващи препарати и лекарства. Листа от sneezewort (A. ptarmica) са използвани в кихане на прах, докато тези на A. millefolium са били използвани за пушене. Брезата е използвана терапевтично като “укрепващ горчив тоник” и стягащ. Дъвченето на пресни листа е било предложено за облекчаване на зъбобол. Растително масло се използва в шампоани за локален “лечебен” ефект.

Брезата се използва за предизвикване на изпотяване и за спиране на кървене от рана. Също така се съобщава, че намалява тежкото менструално кървене и болка. Използва се за облекчаване на GI заболявания, мозъчни и коронарни тромбози, понижаване на високото кръвно налягане, подобряване на кръвообращението и тонизиране на разширени вени. Той има антимикробни свойства, е естествен източник на ароматизанти за храна и се използва в алкохолни напитки и горчици. Изследването не разкрива клинични данни за употребата на ракообразни за лечение на каквито и да било заболявания.

Типичната доза бира бира е 4,5 g / ден за възпалителни състояния. Въпреки това, няма модерни клинични проучвания за потвърждаване на тази доза.

Раждаемостта е противопоказана при индивиди със съществуваща свръхчувствителност към всеки член на семейство Asteraceae. Употребата при пациенти с епилепсия е противопоказана.

Документирани нежелани ефекти. Emmenagogue (за стимулиране на менструалния поток) и абортивен. Избягвайте употребата на летливо масло от брезоувичка по време на бременност.

Няма добре документирани.

Контактният дерматит е най-често съобщаваният страничен ефект.

Редът на равнета обикновено не се счита за токсичен.

Препратки