Защо се нуждаете от предварителен преглед

Вие сте готови да имате бебе! Това е вълнуващо да мислите за стартиране или отглеждане на семейството си и има много неща, които трябва да направите, за да се подготвите за новия си малък. Една от първите стъпки, които трябва да предприемете, е да получите грижи за предозирането от Вашия лекар най-малко 3 месеца, преди да забременеете. Това ще подобри шанса Ви за зачеване, ще помогне за намаляване на риска от вродени дефекти и ще Ви осигури възможно най-готов за здрава бременност и бебе. Говоренето с Вашия лекар също може да ви помогне да бъдете по-емоционално подготвени за бременност. Ето какво можете да очаквате от посещението си в предусещане.

По време на това посещение, Вашият лекар може да извърши физически преглед, включително тазов изпит и отрова на Папата. Той също така може да поръча тестове за проследяване на болести, предавани по полов път, или други условия. Уверете се, че вашият партньор също е тестван за предавани по полов път заболявания.

Вашият лекар ще иска да говори с вас за неща, които могат да ви засягат, както и бременността или нероденото ви бебе, включително

Медикаменти. Някои медикаменти могат да увеличат риска от вродени дефекти. Уведомете Вашия лекар за всички лекарства или добавки, които приемате, включително лекарства с рецепта и лекарства без рецепта, витамини, диетични или билкови добавки. Вашият лекар ще Ви обясни кои лекарства са безопасни да приемате преди и по време на бременността.

Съвети за облекчаване на киселините в стомаха; Здравословно пеене: основното; Стоматологични посещения за бременни жени

Ваксинации. Вашият лекар ще провери дали ваксинациите ви, като рубеола, варицела и хепатит В, са актуални. Ако не, вашият лекар ще Ви препоръча да бъдете ваксинирани. Тези заболявания могат да причинят вродени дефекти, ако ги получите докато сте бременна.

Хронични здравни проблеми. Някои здравословни проблеми, като високо кръвно налягане, диабет, тиреоидни заболявания или лупус, могат да увеличат риска от проблеми по време на бременност. Ако имате хронично здравословно състояние, Вашият лекар ще иска да работи с вас, за да се увери, че е под контрол, преди да забременеете.

Твоето тегло. Ако имате наднормено тегло или по-малко тегло, може да увеличите риска от усложнения при бременност. Посъветвайте се с Вашия лекар относно начините за постигане на здравословно тегло, преди да забременеете.

Медицински и семейни истории. Уведомете Вашия лекар за медицинската и семейната история на Вашия партньор и на Вашия партньор. Може да искате да попитате по-стари членове на семейството предварително за някакви здравословни проблеми, които се случват във вашето семейство.

Здравословни рецепти минус сърцето; Защитете вашето семейство от грудки; Смутен ли от инконтиненция?