Йога синтез тренировки: ползи, интензивност и др

Независимо дали сте направили йога дълго време или сте специалист, който търси начини да опресните обичайната си тренировка, синтезът на йога е чудесно място за начало.

Йога синтез е тенденция, която съчетава йога пози с други фитнес режими, като пилатес, тренировки за сила, танци или дори кикбокс.

Сдвояването на йога с други дисциплини ви позволява да изгорите повече калории, отколкото йога, като същевременно се възползвате от предимствата на тази древна практика.

Лице със 150 паунда изгаря около 240 калории на час йога, в сравнение с около 360 калории за един час аеробика. Чрез обединяване на кардио упражнения и йога, вие получавате най-доброто от двата свята.

Въпреки че йога идва в различни стилове, всички те предлагат потенциални ползи за здравето, включително намаляване на стреса и по-голяма гъвкавост, и те могат да помогнат за справяне с хронични заболявания като сърдечни заболявания и високо кръвно налягане.

Чрез смесване на йога в други тренировки, можете да донесете своите стрес-отблъскващи ползи и внимание към вашето упражнение рутина.

Зависи от какъв тип йога се смесват с други дисциплини. В много случаи тренировките са по-интензивни, отколкото да се прави йога сама.

Ядро. Да. Много йога позира ангажира сърцето ви, за да ви помогне да заемате същата позиция. Когато се сдвоявате с Пилатес, който е основно фокусиран, той осигурява още повече ползи за вашата midsection.

Обятия. Да. Някои видове йога, като сила и аштанга, имат по-взискателни пози, като ръцете на предмишниците, но включването на хатха йога в повечето тренировки ще предложи пози, които използват ръцете ви.

Крака. Да. Вие използвате мускулите на краката си в много йога пози.

Glutes. Да. Някои класове за синтез, като йога и кикбокс, включват упражнения, които тонират вашите глутети. Други, които включват танц или Пилатес, използват вашите glutes, за да направят хода.

Обратно. Да. Използвате гърба си мускулите в много йога и упражнения. Йога може да ви помогне и с обратното изравняване.

Гъвкавост. Да. Всеки тип йога помага на вашата гъвкавост.

Аеробика. Не. Някои йога сливания са аеробни тренировки, но не всички.

Сила. Да. В йога, вие използвате собственото си телесно тегло, за да изградите сила. Залепването на йога с други тренировки може да ви даде по-равномерно силово обучение.

Sport. Не.

Слаб ефект. Да. Повечето практики за синтез на йога не се основават на упражнения с голямо въздействие, въпреки че има някои изключения.

На разходите. Варира. Курсове по йога за сливане се предлагат в много фитнес зали и студиа за йога, а тренировките се предлагат на DVD.

Добър за начинаещи? Да.

На открито. Да, можете да направите някои тренировки за синтез на йога на открито.

У дома Да.

Необходимо ли е оборудване? Не.

Има много видове синтез на йога, така че сигурно ще намерите такъв, който ви подхожда.

Тези класове са идеални, ако сте взели йога и се стремите да увеличите тренировката си, за да включите повече кардио тренировки. Той също така предлага големи ползи, ако сте в отлична форма, но бихте искали да добавите връзка ум и тяло към тренировката.

Йога синтез е страхотна тренировка, която може да ви помогне да изградите мускули и издръжливост, докато ви учи да се отпуснете и да се фокусирате. Можете да го направите сам с DVD или в група с инструктор.

Не е за вас, ако искате бързо тренировъчна тренировка, ако не сте готови да направите следващата стъпка към по-цялостен подход към ума и силата на тялото.

Добре ли е за мен, ако имам здравословно състояние?

Йога синтез е чудесна дейност, която трябва да се разгледа в повечето случаи.

Позициите на традиционната йога допринасят за информираността на ума и тялото за аеробната тренировка, от която се нуждаете, за да постигнете идеалното тегло и да изградите издръжливост.

Ако имате диабет, той може да ви помогне да контролирате захарта в кръвта, като същевременно понижите кръвното си налягане и “лошия” LDL холестерол. Това намалява шансовете ви да получите сърдечни заболявания и други хронични заболявания.

Ако имате високо кръвно налягане, диабет или проблеми със сърцето си, може да се наложи да избягвате определени пози, като тези, при които краката ви са над главата ви или изискват баланс, който е извън това, което можете да направите. Говорете с инструктора си преди да започнете курса за всички модификации, от които се нуждаете.

Ако вече имате сърдечни заболявания или други медицински проблеми, говорете първо с Вашия лекар. Може да се наложи да започнете с много нежна програма от йога, съчетана с лека аеробна дейност като ходене или плуване преди да опитате класа на йога.

Артритът или проблемите с коленете и гърба ви не трябва да ви предпазват от практикуване на йога синтез. Посъветвайте се с вашия лекар или физически терапевт първо, за да видите дали имате някакви ограничения.

Йога синтез може да ви помогне да запазите ставите си гъвкави и изграждане на сила. Магазин за клас, който отговаря на вашите нужди.

Ако сте бременна, синтез на йога може да бъде чудесен начин да запазите себе си и бебето си здрави. Ако сте взели класове преди да забременеете, трябва да можете да продължите. Вашият лекар може да потвърди това.

Ще трябва да промените някои позиции и движения, за да приспособите растежа си корем и вашият променящ се център на тежестта. Опитен инструктор може да ви покаже алтернативи на леглото на гърба ви през втория и третия триместър и как да се наведете от бедрата, а не от талията.

Допълнителна полза от синтеза на йога е, че техниките на дишане и релаксация също ще бъдат много полезни по време на раждането. Увеличаването на гъвкавостта и издръжливостта със сигурност ще ви помогне.

ИЗТОЧНИЦИ

Клиника Кливланд: “Ползите от йога”.

Майо клиника: “Отслабване. Може ли йога да ми помогне да отслабна?”

Майо Клиника: “Управление на стреса. Йога: Борба със стреса и намиране на спокойствие”.

Съвет за упражнения: “Йога е подходяща за вас?”

Ni, M. Допълващи терапии в медицината, април 2014 г.

Agarwal, S. International Journal of General Medicine, юни 2012 г.

Докато упражнявате, трябва да броите между …

Докато упражнявате, трябва да броите между …