Сексуалната ориентация и половата идентичност на тийнейджъра – преглед на темата

Тийнейджърите искат отговор на вечния въпрос: “Кой съм аз?” Част от отговора се крие в сексуалната им самостоятелност. Тийнът години може да бъде объркващо време. Хормоните, културният и партньорския натиск и страхът от различието могат да накарат много тийнейджъри да се запитат в много области, включително тяхната сексуална ориентация и полова идентичност.

Гейската идентичност е различна. Това е вашето вътрешно чувство дали сте мъж или жена.

През тийнейджърските години еднотипните “смазвания” са често срещани. Някои тийнейджъри могат да експериментират сексуално Но тези ранни преживявания не винаги означават, че един тийнейджър ще бъде гей, лесбийка или бисексуален като възрастен.

За някои тийнейджъри, обаче, атракциите от един и същи пол не избледняват. Те стават по-силни.

За някои хора тяхната полова идентичност не съответства на физическото им тяло. Тялото им е мъжко или женско, но вътре те чувстват, че са наистина противоположния пол. Хората, които се чувстват така често, се наричат ​​”транссексуални”.

Децата по-рано формират половата си идентичност. Повечето деца вярват твърдо до 3-годишна възраст, че са момичета или момчета.

Усещането, че нещо е различно, също може да започне рано в живота. Много транссексуални възрастни си спомнят, че чувстват разликата между телата си и това, което изпитват вътре в млада възраст, доста преди тийнейджърските години. Други не се чувстват така, докато много по-късно в живота.

Много родители трудно приемат, че детето им може да е гей, лесбийка, бисексуален или транссексуален. Дори и ако се борите с тази възможност, не забравяйте, че е важно да покажете безусловна любов на детето си.

Тийнейджъри, които осъзнават, че са лесбийки, гейове, бисексуални или транссексуални, понякога остават “в килера” (не разкриват сексуалната си ориентация или полова идентичност) от дълго време, защото се страхуват от това, което техните приятели, семейство и други Кажете и правете. Това може да бъде много стресиращо и може да предизвика депресия, тревожност и други проблеми.