Предимства на зимните спортове: ски, сноуборд, хокей, пързаляне с кънки

Забравете хибернация.

Тъй като студеното време се задава всяка година, ние сме склонни да се отпуснем, да включим телевизора и да се заредим за сезона. Но защо да не излезете навън и да участвате в някакво зимно забавление?

Тези пет спорта за студено време осигуряват чудесно упражнение. Наред с получаването на необходимия свеж въздух през зимата те могат да ви помогнат да изградите мускулна маса, издръжливост и баланс.

“Чувството за раздробяване на праха е добро за вашето психическо здраве.” – д-р Джонатан Чанг

“За изграждане на издръжливост, [ски бягане] е един от най-добрите спортове, които можете да направите”, казва неврологът от Маями Стивън Олвей. Той също така изгаря повече калории, отколкото почти всяка друга дейност.

Ски бягане е аеробен спорт. Това означава, че се движите без прекъсване за продължителен период от време, докато сърцето ви поглъща кислород към мускулите ви, като им осигурява енергия. “Става дума за раздробяването му на дълги разстояния без помощта на гравитацията”, казва Оли.

Мускулите се укрепват, докато ски-бягането ви варира според вашия ски стил. Но те обикновено включват бедрените мускули, gluteus maximus (дъно), gastrocnemius (телета) и бицепс и трицепс (предната и задната част на горната част на ръката).

Лице от 150 паунда изгаря около 500 до 640 калории на час, докато ски бягане, в зависимост от нивото на усилието. Ето съветите на Олвей за започване на работа

• Не прекалявайте. Бъдете консервативни колко време планирате да карате ски.

• Подгответе се предварително, като използвате елиптичен треньор, за да предотвратите напрежението на мускулите.

• Носете течности и леки закуски, особено ако се движите в отдалечена зона.

• Носете слоеве от дрехи, които ви затоплят и позволяват лесно движение.

•Пази се. Нека някой да знае къде ще бъдете и кога очаквате да се върнете. “Не е нужно дълго време да станем хипотермични”, казва Оли.

За разлика от ски бягане, спускането спускане отнема по-кратко време. Повечето ски писти траят около 2 до 3 минути, казва Олви.

Мускулните групи, използвани при спускането, са “главните движещи се”, включително hamstrings, quadriceps (бедро) и мускули на бедрата, бедрата и краката. В по-малка степен, вие също ще използвате коремните мускули за контрол и укрепване на ръцете си чрез използване на полюси.

Докато упражнявате, трябва да броите между …

Докато упражнявате, трябва да броите между …