xtoro

Правителството одобрява Xtoro

Общо наименование: финафлоксацинова утайка; Дата на одобрение: 17 декември 2014 г .; Фирма: Alcon Laboratories, Inc.

Лечение на: Остър външен отит

Американската администрация по храните и лекарствата е одобрила Xtoro (фенафлоксацин отентна суспензия), флуорохинолонова антибиотична ушна капка, използвана за лечение на остър външен отит, известен като ухото на плувеца.

Ръководство за медикаменти

Прочетете това ръководство за медикаменти, преди да започнете да приемате това лекарство. Това ръководство не заема мястото на говорене с вашия доставчик на здравни услуги за вашето медицинско състояние или вашето лечение. Ако имате някакви въпроси след като прочетете тази информация, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Xtoro (финафлоксацин) е антибиотик, който се бори с бактериите.

Използва се за лечение на ушни инфекции, които засягат външния ушен канал. Този тип ушна инфекция понякога се нарича “ухото на плувеца”.

Може да се използва и за други цели, които не са изброени в това ръководство за лекарства.

Какво представлява Xtoro?

Не трябва да използвате това лекарство, ако сте алергични към финафлоксацин или към друг хинолонов антибиотик.

Избягвайте да приемате това лекарство в устата, очите или кожата. Ако се попадне в някоя от тези области, изплакнете с вода.

Използвайте това лекарство за цялото предписано време. Вашите симптоми може да се подобрят, преди инфекцията да бъде напълно изчистена. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако инфекцията Ви не се подобри след курса на лечение или ако симптомите Ви се влошат.

Не трябва да използвате това лекарство, ако сте алергични към финафлоксацин или към друг хинолонов антибиотик.

Правителствена бременност категория C. Не е известно дали фонафлоксацин ушите капки са вредни за нероденото бебе. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете по време на лечението.

Не е известно дали фенафлоксацин преминава в кърмата или ако може да навреди на кърменото бебе. Не използвайте това лекарство, без да кажете на лекаря си, ако кърмите бебе.

Използвайте това лекарство точно както е предписано от Вашия лекар. Не го използвайте в по-големи количества или по-дълго от препоръчаното. Следвайте инструкциите на етикета си с рецепта.

Отечните медикаменти са предназначени само за използване на ухото. Не приемайте това лекарство през устата и не го прилагайте върху кожата.

Измийте ръцете си, преди да използвате това лекарство.

Преди да използвате лекарството, загрейте контейнера, като го държите в ръцете си поне за минута. Използването на студени ушни капки може да предизвика замайване, когато поставите лекарството в ухото си.

За да използвате капките за уши, легнете с ухото нагоре. Издърпайте внимателно ухото си, за да отворите ушния канал. Ако дадете това лекарство на дете, дръпнете надолу ухото на ухото, за да отворите ушния канал. Поставете предписания брой капки в ухото и останете легнати за поне още една минута.

Ако лекувате двете уши, повторете инструкциите по-горе за второто ухо.

Xtoro трябва да се използва два пъти дневно в продължение на 7 дни, освен ако Вашият лекар не Ви каже друго. Вашите дози трябва да са на разстояние най-малко 12 часа.

Използвайте това лекарство за цялото предписано време. Вашите симптоми може да се подобрят, преди инфекцията да бъде напълно изчистена. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако инфекцията Ви не се подобри след курса на лечение или ако симптомите Ви се влошат.

Не използвайте това лекарство по-дълго от предписаната продължителност на курса. Продължителната употреба на този продукт може да доведе до свръхрастеж на нечувствителни организми.

Съхранявайте това лекарство между 2 ° C и 25 ° C (36 ° F и 77 ° F). Не замразявайте.

Използвайте пропуснатата доза веднага щом си спомните. Ако е почти време за следващата Ви доза, изчакайте дотогава да я използвате и да пропуснете пропуснатата доза. Не използвайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

Потърсете спешна медицинска помощ, ако смятате, че сте използвали твърде много от това лекарство. Свръхдоза няма вероятност да причини животозастрашаващи симптоми.

Избягвайте да приемате това лекарство в устата, очите или кожата. Ако се попадне в някоя от тези области, изплакнете с вода.

Важна информация

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате някой от тези признаци на алергична реакция: копривна треска; Затруднено дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Престанете да използвате това лекарство и незабавно се обадете на Вашия лекар, ако имате сериозни нежелани реакции като

По-малко сериозни нежелани реакции могат да включват

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Не е вероятно другите лекарства, които приемате през устата или инжектирате, да окажат влияние върху това лекарство, използвано в ушите. Но много лекарства могат да взаимодействат помежду си. Уведомете Вашия лекар за всички лекарства, които се отпускат без лекарско предписание, витамини, минерали, билкови продукти и лекарства, предписани от други лекари. Не започвайте ново лекарство, без да уведомите Вашия лекар.

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

Календар на одобрението Календар на наркотици в правителството

Остър отит Отит външен ципрофлоксацин, дексаметазон офталмичен, бензокаин октил, Maxidex, Cortisporin-TC, Floxin Otic, Coly-Mycin S, Oticin HC, бензотичен, финафлоксацин, Americaine Otic, Cortane-B, Pinnacaine, Cetraxal, Pramox HC

Преди да използвате Xtoro

Как да използвам Xtoro?

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

Какво трябва да избегна?

Xtoro странични ефекти

Какви други лекарства ще повлияят на Xtoro?

Xtoro (финафлоксацин)