Защо продължавам да забравям нещата? Това е болестта на Алцхаймер или нормалното стареене?

Докато пораснеш, има вероятност да забравиш по някоя дума, където си оставил ключовете на колата си или името на някой съсед, на който си се спуснал на пазара.

Важ; Възможно е главното заглавие на доклада Болестта на Алцхаймер да не е името, което очаквахте. Моля, проверете списъка на синонимите, за да намерите алтернативните имена и подразделения за разстройства, обхванати от този отчет.

Това може да помогне

Тъй като загубата на паметта също е симптом на болестта на Алцхаймер, може да се притеснявате, че тези пропуски са знак за нещо по-сериозно. Алцхаймер, който засяга около 5 милиона души много хора в света, повечето от тях над 65 години, е необратим.

В повечето случаи няма причина да се притеснявате. Просто защото загубите ключовете си или забравите името на някого, не означава, че имате болестта на Алцхаймер. Може да имате загуба на памет поради нормалния процес на стареене.

Условията, които допринасят за загуба на паметта включват

Един от симптомите на по-сериозна загуба на памет е, че не сте наясно, че има проблем. Членовете на семейството може да изглеждат по-притеснени от теб. Ако близките ви говорят за вашата памет, обърнете внимание на сърцето си и се обърнете към лекар.

Ето списък за това, което е нормално, заедно с причините за безпокойство.

Нормално: забравяте ежедневните срещи, но помнете по-късно; Причина за загриженост: Питате приятели и семейство за подробности отново и отново, или се нуждаете от тях, за да изпълняват задачи, които сте правили сами.

Нормално: Направите грешка, като балансирате чековата си книжка; Причина за загриженост: Имате проблеми при планирането или решаването на проблеми, които са били лесни. Трудно е да се правят неща, които включват числа, като например да се изпълни рецепта или да се плащат месечни сметки; Нормално: Имате нужда от помощ от време на време с настройките за микровълнова печка или дистанционно управление на телевизора. Причина за безпокойство: Не можете да работите с печката или да карате на познато място.

Напишете си бележки; Поставете ключовете на едно и също място всеки ден. Играйте игри с думи или кръстословици.