Които алергични лекарства са добре с високо кръвно налягане?

Тенденции при алергии

Първи неща: Винаги се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт, преди да започнете да приемате каквото и да е лекарство – за алергии, високо кръвно налягане (или “хипертония”, както го наричат ​​лекарите) или нещо друго. Това е вярно и за билките и хранителните добавки.

Дали някой от тези сценарии звучи познато; Усещате уханието на новия аромат на колега и в рамките на няколко минути имате главоболие; Отворете нова бутилка течност за миене на съдове и докато измиете саксиите и тиганите, ръцете и ръцете ви са покрити с кошери; Влизаш в дома на приятел и миришеш прясно изпечен тиква. Само след като започнете да кихате неконтролируемо и да се чувствате замаяни, слаби и болни в стомаха си, научавате, че не е пекала …

Не вземайте деконгестанти, освен ако Вашият лекар не Ви каже друго. Те могат да повишат кръвното Ви налягане. Те също така държат някои лекарства за високо кръвно налягане да работят по начина, по който трябва.

Внимавайте за комбинирани лекарства за алергии, които включват деконгестантни съставки. Това включва алергични лекарства, както и много средства за лечение на студени, грипни и синусови проблеми. Помолете фармацевта да провери съставките за Вас.

ИЗТОЧНИЦИ

Сърдечна асоциация: “Медикаменти, които не са на борсата”.

Харвардското медицинско училище: “Не позволявайте на деконгестанти да изтласкат сърцето ви”.

UpToDate: “Определение, рискови фактори и оценка на резистентната хипертония”, “Дифенхидрамин.